Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co dělat

Co můžeme dělat proti genocidní politice USA, namířené na Kubu, co můžeme dělat proti imperialismu této největší mocnosti vůbec?

Informovanost

Především musíme být pravdivě informováni. Takové informace můžeme čerpat například na stránkách deníku Haló noviny, jediného českého deníku v českých rukou. Skutečně pravdivé a zasvěcené informace o Kubě nalezneme ve skvělém čtvrtletníku Venceremos, který vydává nakladatelství Orego. Tyto informace musíme dál šířit.

Protestní akce

Musíme se zúčastňovat co nejvíce protestních shromáždění proti agresivitě nejen USA, ale proti imperialismu jako celku. Snad nejaktuálnější je dnes nutnost protestů proti USA základnám na (stále ještě) našem území. Musíme podepisovat petice proti nezákonnostem. Například právě proti cizím základnám, proti přítomnosti cizích vojsk na našem území, za referendum o této otázce. Podepište také petici proti věznění pěti statečných kubánských bojovníků proti terorismu!

Bojkot firem USA

Dalším způsobem boje proti praktikám USA je bojkot výrobků jejích firem. Je to velmi účinná zbraň, kterou úspěšně uplatnili například Indové proti Velké Británii v době koloniálního útlaku. Není důvod se domnívat, že takto nic nezmůžeme. Není možno uvažovat jako naneštěstí mnoho občanů, kteří nejdou k volbám s tím, že jejich hlas to nevytrhne. Vždyť je nás spousta, jen je třeba dát se dohromady.

Vyhlašují-li USA embargo proti Kubě, cpou-li nám radar, odmítněme my jejich výrobky! A tuto myšlenku je třeba dále šířit, předávat ji dál.

O zrůdných praktikách některých firem si můžete přečíst na stránkách
http://www.nenasili.cz/cs/660_vedeli-jste-o-vybranych-firmach-ze.
To jsou další důvody bojkotu.

Jaké firmy a značky můžeme bojkotovat? Tento seznam pochopitelně není kompletní.
Seznam firem USA, které je možno bojkotovat